Katkarapu-perunapiirakka

11.5.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katkarapu-perunapiirakka

Ainekset

Pohja
1 1 pussi perunasosehiutaleita (80 g)
2 200 g leivontamargariinia
3 1,5 dl vehnäjauhoja
4 1 tl suolaa
5 1,5 dl vettä
6 1,5 dl vettä
Täyte
1 2 pussia katkarapuja (à 180 g)
2 1 purjo
3 1 pussi peruna-sipulisekoitusta, pakaste(500 g)
4 1 rkl öljyä
5 1 ruukku tilliä
6 1 prk maustettua ranskankermaa, esim sipulisekoitus (250 g)
7 2 dl ruokakermaa
8 4 kananmunaa
9 1 tl suolaa
10 ripaus valkopippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 222 g
Proteiinia 119 g
Rasvaa 269 g
Kuitua 19 g
Energiaa kJ 15868
Energiaa kcal 3792

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata täytteen katkaravut hitaasti jääkaapissa ja valut ne. Nypi pehmeän rasvan joukkoon yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita kylmä vesi taikinaan. Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperoidulle noin 35 x 35 sentin uunipelille, myös hieman reunoille. Halkaise ja huuhtele purjo. Suikaloi se. Hauduta pannulla jäistä peruna-sipuliseosta, kunnes se hieman pehmenee ja ylimääräinen neste haihtuu. Lisää joukkoon purjosuikaleet ja öljy, kääntele, kunnes purjo kuullottuu. Anna seoksen jäähtyä. Levitä piirakkapohjalle kerroksittain valutettuja katkarapuja, perunaseosta ja hienonnettua tilliä. Sekoita ranskankerma, ruokakerma, munat ja mausteet. Levitä seos täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi.Paistolämpötila 200 astetta.Paistoaika 35 min.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: katkarapu piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5