Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Katkarapu-perunapiirakka

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

Pohja

1 kpl
Perunasosehiutaleita (80 g)
200 g
Leivontamargariinia
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Vettä
1 1/2 dl
Vettä

Täyte

2 kpl
Katkarapuja (à 180 g)
1 kpl
Purjo
1 kpl
Peruna-sipulisekoitusta, pakaste(500 g)
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Ruukku tilliä
1 kpl
Maustettua ranskankermaa, esim sipulisekoitus (250 g)
2 dl
Ruokakermaa
4 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa
Valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata täytteen katkaravut hitaasti jääkaapissa ja valut ne. Nypi pehmeän rasvan joukkoon yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita kylmä vesi taikinaan. Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperoidulle noin 35 x 35 sentin uunipelille, myös hieman reunoille. Halkaise ja huuhtele purjo. Suikaloi se. Hauduta pannulla jäistä peruna-sipuliseosta, kunnes se hieman pehmenee ja ylimääräinen neste haihtuu. Lisää joukkoon purjosuikaleet ja öljy, kääntele, kunnes purjo kuullottuu. Anna seoksen jäähtyä. Levitä piirakkapohjalle kerroksittain valutettuja katkarapuja, perunaseosta ja hienonnettua tilliä. Sekoita ranskankerma, ruokakerma, munat ja mausteet. Levitä seos täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi.Paistolämpötila 200 astetta.Paistoaika 35 min.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 11.5.2010
|
Muokattu: 27.3.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.