Katkarapu-kookoskeitto

18.12.2014
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katkarapu-kookoskeitto

Itämaistyyppisessä keitossa on katkarapuja, kasviksia, ihanaa mausteisuutta ja liemenä lempeää kookosmaitoa. Halutessasi voit koristella katkarapu-kookoskeiton korianterilla.

Ainekset

4 annosta
1 8 dl kalalientä
2 1 prk (400 g) kookosmaitoa
3 3 rkl tomaattisosetta
4 1 rkl punaista thai curry -tahnaa
5 2 valkosipulinkynttä
6 pala tuoretta inkivääriä
7 1 limetin raastettu kuori
8 200 g herkkusieniä
9 1 paprika
10 1 pussi (180 g) katkarapuja
11 ripaus suolaa
12 ripaus rouhittua mustapippuria
13 0,5 limetin mehu
Lisäksi
1 (korianteria)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 34 g
Proteiinia 10 g 42 g
Rasvaa 22 g 90 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 162 4646
Energiaa kcal 278 1110

Reseptitiedot

Ruokavalio Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Thaimaalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta kattilassa kalaliemi, kookosmaito, tomaattisose ja currytahna. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet, inkivääri ja limetin kuori. Puhdista ja viipaloi sienet. Paloittele paprika. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä muutama minuutti. Lisää jäiset katkaravut ja kiehauta keitto. Mausta suolalla, pippurilla ja limetin mehulla. Halutessasi lisää pinnalle hienonnettua korianteria.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5