Katkarapu-hernebruschettat

23.3.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katkarapu-hernebruschettat

Pakasteherneistä syntyy helposti bruschettaleipästen päälle maistuva levite. Viimeistele bruschettat katkaravuilla. Tarjoa mehevät pienet leivät alkupaloina tai kahvipöydän suolaisina tarjottavina.

Ainekset

16 kappaletta
1 1 vaalea leipä
2 0,5 dl oliiviöljyä
Hernelevite
1 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
2 2 rkl oliiviöljyä
3 2 rkl hienonnettua minttua
4 0,5 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 300 g kuorittuja katkarapuja
2 0,5 limetin mehu
3 ripaus suolaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 113 g
Proteiinia 4 g 69 g
Rasvaa 5 g 79 g
Kuitua 1 g 21 g
Energiaa kJ 377 6037
Energiaa kcal 90 1443

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Piknik
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata katkaravut. Valmista levite. Keitä herneitä muutama minuutti. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä kulhoon ja lisää loput ainekset. Soseuta sauvasekoittimella niin, että osa herneistä jää hieman rouheisiksi.

Leikkaa leivästä 16 pientä viipaletta ja sivele ne öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa kunnes ovat kullanruskeita.

Valuta katkaravut ja mausta limetinmehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä leiville levitettä ja lisää pinnalle katkarapuja.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: bruschetta herne katkarapu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5