Katkarapu-avokadococktail

21.2.2014
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katkarapu-avokadococktail

Ainekset

4 annosta
1 2 pussia (à 180 g) isoja pakastekatkarapuja
2 1 ruukku vihreää salaattia
3 1 - 2 avokadoa
4 2 rkl sitruunamehua
5 1 pala tuoretta kurkkua
Kastike
1 1 dl kuohukermaa
2 1,5 dl majoneesia
3 2 rkl tomaattipyreetä
4 0,25 tl cayennenpippuria
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl rouhittua mustapippuria
7 (tilkka konjakkia)
Koristeeksi
1 tilliä
2 sitruunaviipaleita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 23 g
Proteiinia 17 g 69 g
Rasvaa 32 g 129 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 1 614 6457
Energiaa kcal 386 1543

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Anna katkarapujen sulaa siivilässä huoneenlämmössä. Vatkaa kastiketta varten kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomaattipyree ja mausteet majoneesiin. Kääntele sekaan kermavaahto ja mausta halutessasi konjakilla.

Revi salaatti annoskulhojen pohjalle. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuoresta. Leikkaa avokadot kuutioiksi. Puserra päälle sitruunamehua. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Pane avokado- ja kurkkupalat salaatin päälle. Lisää pinnalle katkaravut ja pyöräytä päälle mustapippuria. Lusikoi kastike annosten pinnalle ja koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa lisäksi patonkia.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5