Kasvisvoileipäkakku

18.4.2017
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvisvoileipäkakku

Voileipäkakku on taas trendikäs ja mehukkaana kasvisversiona se maistuu kaikille. Täytä kakku kuorruttamista vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Ainekset

14 palaa
1 12 viipaletta isoa paahtoleipää
Kostutus
1 0,75 dl (3/4 dl) vettä
2 3 rkl sitruunamehua
Juustotäyte
1 125 g vuohen valkohomejuustoa
2 150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 1 dl ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
4 100 g tuoretta kurkkua
5 ripaus suolaa
6 ripaus mustapippuria
Punajuuritäyte
1 125 g etikkapunajuuria
2 150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 1 tl juoksevaa hunajaa
4 1 rkl piparjuuritahnaa
5 ripaus suolaa
Avokadotahna
1 2 isoa avokadoa
2 100 g tuorejuustoa
3 0,25 dl (1/4 dl) lime- tai sitruunamehua
4 3 rkl siputtua ruohosipulia
5 0,5 tl suolaa
6 ripaus mustapippuria
Koristeeksi
1 0,5 dl pinjansiemeniä
2 1 lime
3 0,5 kurkkua
4 125 g vuohenjuustoa
5 basilikanlehtiä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 200 g
Proteiinia 8 g 119 g
Rasvaa 18 g 255 g
Kuitua 3 g 43 g
Energiaa kJ 1 072 15002
Energiaa kcal 256 3586

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (1/4 dl) lime- tai sitruunamehua, lime

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Juustotäyte: Poista vuohenjuustosta uloin kuori. Paloittele juusto tehosekoittimeen. Lisää tuorejuusto ja pyöräytä seos sileäksi. Siirrä juustomassa kulhoon, sekoita ranskankerma tai jogurtti joukkoon. Halkaise kurkku, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää juustoseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Punajuuritäyte: Silppua punajuuret tehosekoittimessa. Lisää tuorejuusto, hunaja ja piparjuuri. Pyöräytä huolella sekaisin.

Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta neljä viipaletta ison kelmupalan päälle neliöksi. Kostuta viipaleet pullasudilla sitruunavedellä. Kostuta reunat hyvin. Levitä juustoseos leiville. Laita seuraava leipäkerros päälle ja kostuta. Levitä punajuuritäyte leiville ja laita seuraava leipäkerros. Kostuta leivät ja laita kakun päälle ensin kelmu, sitten folio. Anna maustua seuraavaan päivään.

Ota kääreet pois kakun ympäriltä. Nosta tarjoiluastia nurinpäin kakun päälle ja kiepauta vati ympäri. Siisti tarvittaessa kakun reunat sahanteräisellä veitsellä.

Kuori ja paloittele avokado tehosekoittimeen. Lisää tuorejuusto ja sitrusmehu. Pyöräytä sileäksi tahnaksi. Sekoita silputtu ruohosipuli täytteeseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä avokadoseos kakun pinnalle. Halutessasi voit myös peittää kakun reunat.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada lautaselle jäähtymään. Leikkaa kurkusta suikaleita juustohöylällä. Viipaloi lime. Murusta tai viipaloi vuohenjuusto. Koristele kakku pinjansiemenillä, kurkulla, limellä, vuohenjuustolla ja basilikalla.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5