Kasvisvartaat ja salsa verde

20.5.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvisvartaat ja salsa verde

Ainekset

8 kappaletta
1 8 puista varrastikkua
2 1 punainen paprika
3 1 keltainen paprika
4 1 munakoiso
5 1 pieni kesäkurpitsa
Valelukastike:
1 4 rkl oliiviöljyä
2 2 rkl worchesterkastiketta
3 1,5 rkl hunajaa
4 2 rkl valkoviinietikkaa
Salsa verde:
1 1 rkl kapriksia
2 5 anjovista
3 1 ruukku persiljaa
4 1 valkosipulin kynsi
5 3 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 59 g
Proteiinia 2 g 14 g
Rasvaa 13 g 101 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 628 5022
Energiaa kcal 150 1200

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota varrastikkuja vedessä noin 30 minuuttia. Valmista salsa verde. Valuta kaprikset ja anjovikset liemestään. Soseuta ne yhdessä persiljan ja valkosipulin kanssa sauvasekoittimella. Lisää öljy. Laita jääkaappiin vartaiden valmistumisen ajaksi. Leikkaa paprikat ja munakoiso 2,5 cm:n paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsa noin 1 cm:n paloiksi. Pujota kasvikset vuorotellen vartaisiin. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Grillaa, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta eivät veteliä. Voitele välillä kastikkeella. Sivele kypsien vartaiden pintaan salsa verdeä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5