Kasvistäytteiset patongit

25.8.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvistäytteiset patongit

Ainekset

4 kappaletta
1 5 dl vettä
2 50 g hiivaa
3 1 tl suolaa
4 2 valkosipulin kynttä
5 11 dl vehnäjauhoja
6 0,5 dl öljyä
Lisäksi:
1 6 dl juuresraastetta (porkkanaa, palsternakkaa, lanttua)
2 1 rkl öljyä
Täyte 1
1 mozzarellajuustoa
2 aurinkokuivattuja tomaatteja
3 salaattia, esim. rucolaa
Täyte 2
1 kylmäsavulohta
2 salaattia
3 kurkkua

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 130 g 520 g
Proteiinia 21 g 83 g
Rasvaa 17 g 68 g
Kuitua 10 g 39 g
Energiaa kJ 3 196 12784
Energiaa kcal 764 3055

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Alusta suurin osa vehnäjauhoista taikinaan. Lisää öljy ja loput jauhot. Taikina saa olla napakkaa. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä. Valmista täyte. Kuori ja raasta juurekset. Kuullota kasvisraaste öljyssä pannulla. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Kauli palat isoiksi levyiksi, levitä kasvisraaste pinnalle ja rullaa levyt korvapuustien tapaan. Kohota leivät kahdella pellillä. Tee patonkien pintaan viillot terävällä veitsellä ja voitele pinta vedellä. Paista leivät 225 asteessa noin 15 minuuttia. Jos haluat rapean kuoren säilyvän, älä peitä patonkeja paistamisen jälkeen. Jos tarjoat patongit myöhemmin, lämmitä niitä uunissa 150 asteessa noin 5 minuuttia, niin saat rapean pinnan. Tarjoile patongit sellaisenaan tai täytä ne juustolla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja salaatilla tai kylmäsavulohella, salaatilla ja kurkulla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: patonki
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5