Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvispizza ja omenapizza

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

Taikina:

3 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1/2 kpl
( 25 g) hiivaa
1 - 2 rkl
Öljyä
6 dl
(noin) vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

Päälle kasvispizzaan:

2 dl
Tomaattisosetta
1 kpl
Pieni munakoiso
1 kpl
Pieni kesäkurpitsa
1 kpl
Pieni sipuli
2 rkl
Oliiviöljyä
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
2 kpl
Tomaattia
1 rkl
Pizzaseosmaustetta tai oreganoa

Pinnalle kasvispizzaan:

1 - 2 dl
Juustoraastetta

Päälle omenapizzaan:

1 kpl
(2 1/2 dl) maitorahkaa
1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Vaniljasokeria
1 kpl
Muna
2 - 3 kpl
Omenaa
1/2 dl
Rusinoita

Pinnalle omenapizzaan:

2 rkl
Kaneli-sokeriseosta
2 rkl
Mantelirouhetta
2 rkl
Raesokeria
1 rkl
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista molempien pizzojen pohja niin, että lisäät kädenlämpöiseen veteen suolan ja sokerin sekä murennetun hiivan. sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää öljy ja jauhot. alusta taikina nopeasti ja kohota kaksinkertaiseksi.Jaa kohonnut taikina kahtia ja kaaviloi jauhotetulla levyllä pyöreiksi levyiksi.Levitä toisen päälle ensin tomaattisose, sitten viipaleina öljyssä puolikypsiksi paistetut munakoiso, kesäkurpitsa ja sipuli. Mausta.Viipaloi päälle tomaattia, mausta pizzamausteella ja juustoraasteella. Kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.Sekoita omenapizzaan täytteeksi rahka, sokerit ja muna. Levitä seos taikinapohjalle. Viipaloi päälle omenat. Ripottele pintaan muut aineet, voi lopuksi nokareina omenien päälle.Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.