Kasvispiirakka

6.3.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvispiirakka

Mehevä kasvispiirakka on täytetty ohrasuurimoilla ja mozzarellaraasteella. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

10 annosta
1 1 iso lehtitaikinalevy (600g)
Täyte:
1 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 4 dl kasvislientä
3 2 porkkanaa
4 500 g kaalia
5 1 purjo
6 2 rkl rypsiöljyä
7 1 tl suolaa
8 1 tl mustapippuria
9 1,5 tl meiramia
10 1,5 dl ruokakermaa
11 2 munaa
12 2 dl mozzarellajuustoraastetta
Voiteluun:
1 1 muna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 295 g
Proteiinia 9 g 87 g
Rasvaa 29 g 287 g
Kuitua 4 g 35 g
Energiaa kJ 1 715 17152
Energiaa kcal 410 4099

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä 15-20 minuuttia. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja leikkaa kaali ja huolellisesti pesty purjo ohuiksi suikaleiksi. Kääntele kasvisraastetta öljyssä, kunnes ne hiukan pehmenevät. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Lisää keitetyt ohrasuurimot, kerma, munat sekä juustoraaste. Kauli taikinalevy suorakaiteen muotoiseksi noin 30x40 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy kahteen osaan. Nosta pohjalevy leivinpaperoidulle pellille ja nosta täyte päälle. Aseta toinen levy kanneksi ja nipistä reunat huolellisesti kiinni. Pistele pintaan haarukalla reikiä ja voitele munalla. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasossa 35-40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5