Kasvispiiraat

25.10.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvispiiraat

Ainekset

25 kappaletta
Rahkavoitaikina
1 250 g voita tai margariinia
2 4 dl vehnäjauhoja
3 1 prk (250 g) maitorahkaa
Täyte
1 1 pieni sipuli
2 1 valkosipulinkynsi
3 1 rkl oliiviöljyä
4 1 porkkana
5 1 palsternakka
6 0,5 tl kurkumaa
7 1 tl juustokuminaa
8 1 kananmuna
9 1 dl juustoraastetta
10 1 kananmuna voiteluun

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 214 g
Proteiinia 3 g 82 g
Rasvaa 10 g 247 g
Kuitua 1 g 18 g
Energiaa kJ 568 14211
Energiaa kcal 136 3396

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi ensin rasva ja jauhot sekaisin. Lisää lopuksi maitorahka. Anna taikinan kovettua kylmässä ennen kaulitsemista.Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Kuori ja raasta porkkana ja palsternakka hienoksi. Lisää raasteet mausteiden kanssa pannulle ja anna niiden pehmentyä noin 5 minuuttia. Siirrä kasvismassa kulhoon. Lisää jäähtyneen kasviseoksen joukkoon kananmuna ja juustoraaste.Pehmitä kovettunutta taikinaa leivinpöydällä. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä pasteijamuotilla ympyröitä. Nosta jokaiselle pasteijalle täytettä ja taita puolikuun muotoisiksi. Painele reunat hyvin kiinni, esim. haarukalla. Voitele kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5