Kasvispannukakku

15.7.2009
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvispannukakku

Kasvispannukakkuun tulee pinaattia, kesäkurpitsaa, parsakaalia ja juustoraastetta. Paista uunissa puoli tuntia.

Ainekset

7 annosta
1 2 munaa
2 8 dl maitoa
3 4 dl vehnäjauhoja
4 1 tl suolaa
5 1 valkosipulinkynsi
6 50 g rasvaa
7 50 g pakastepinaattia
8 0,5 kesäkurpitsaa
9 300 g parsakaali
10 1 dl juustoraastetta, esim. emmentaalia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 231 g
Proteiinia 13 g 94 g
Rasvaa 12 g 83 g
Kuitua 3 g 18 g
Energiaa kJ 1 235 8642
Energiaa kcal 295 2066

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Riko kananmunat kulhoon, lisää puolet maidosta ja kaikki jauhot sekä suola ja puristettu valkosipuli. Sekoita tasaiseksi ja lisää loppu maito. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Pilko parsakaali pieniksi paloiksi ja keitä muutama minuutti. Valuta parsakaalit ja sulata pinaatti. Lisää taikinaan pinaatti, juustoraaste ja puolet sulatetusta rasvasta. Voitele laakea uunivuoka lopulla rasvalla. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle kasvikset. Paista noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa annospaloiksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5