Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvismozzarellasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Kesäkurpitsaa
1 kpl
Munakoiso
3 kpl
Paprikaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
(285/ 175 g) papusekoitusta (papu mix)
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(125 g) mozzarellaa

Sitruunakastike

1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Yrttiseosta
Persiljaa koristeeksi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsat ja munakoiso. Leikkaa ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Paloittele paprikat.

Levitä kasvikset leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota päälle öljyä. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Huuhtele ja valuta pavut lävikössä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää pavut ja valkosipulit kasvisten päälle ja anna niiden paahtua 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kastikkeen ainekset. Viipaloi mozzarella. Nostele salaatinainekset tarjoilukulhoon ja pirskota päälle kastike. Koristele persiljalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

181

757

12,0 g

2,3 g

10,8 g

8,0 g

5,3 g

4,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Yrttiseosta,

Persiljaa koristeeksi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli