Kasvismoussaka

20.1.2008
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvismoussaka

Ainekset

4 annosta
1 250 g (1 kpl) munakoisoa
2 1 tl suolaa
3 1 rkl oliiviöljyä
4 3 perunaa
5 2 valkosipulin kynttä
6 200 g tuoreita herkkusieniä
7 2 rkl oliiviöljyä
8 4 tomaattia
9 150 g (1 kpl) kesäkurpitsaa
10 1 tl suolaa
11 mustapippuria
Juustokastike:
1 0,5 dl juoksevaa margariinia
2 0,5 dl vehnäjauhoja
3 5 dl maitoa
4 2 dl juustoraastetta
5 suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 104 g
Proteiinia 15 g 59 g
Rasvaa 30 g 120 g
Kuitua 5 g 20 g
Energiaa kJ 1 820 7280
Energiaa kcal 435 1740

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Viipaloi munakoiso leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja anna "itkeä" puoli tuntia. Pyyhi neste talouspaperilla. Pirskota munakoisojen päälle hieman oliiviöljyä. Pane munakoisot lautaselle ja kuumenna mikrossa 5 minuuttia. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Ruskista pannulla öljyssä. Kuutioi tomaatit ja kesäkurpitsa ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta ilman kantta, kunnes neste on haihtunut. Valmista kastike. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta ja lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Sekoita joukkoon juustoraaste. Lado voidellun vuoan pohjalle puolet peruna- ja munakoisoviipaleista. Kaada päälle puolet kasvisseoksesta ja juustokastikkeesta. Tee toinen kerros samalla tavoin. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa 50–60 minuuttia. Peitä vuoka paistamisen loppupuolella foliolla, jos pinta tummuu.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5