Kasvislisäke

21.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvislisäke

Ainekset

1 1 parsakaali
2 vettä
3 suolaa
1 1 rkl oliiviöljyä
2 1 dl pinjansiemeniä
3 2 porkkanaa
4 1 salaattisipuli
5 (1 valkosipulinkynsi)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 17 g
Proteiinia 18 g
Rasvaa 15 g
Kuitua 13 g
Energiaa kJ 1156
Energiaa kcal 276

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhdo parsakaalit ja leikkaa niiden varsista pois kuivat osat. Viipaloi paksu varsi renkaiksi ja jaa nuppuosat pieniksi kimpuiksi. Laita palat kattilaan ja lisää sen verran kuumaa vettä, että ne juuri peittyvät, sekä ripaus suolaa. Keitä palat kypsiksi, mutta ei aivan pehmeiksi. Kaada keitinvesi pois ja jätä parsapalat levylle odottamaan.Kuumenna öljy parsan kiehuessa paistinpannussa. Paahda siinä pinjansiemenet koko ajan sekoittaen vaaleanruskeiksi. Kuori porkkanat ja veistä lastuiksi perunankuorimaveitsellä seokseen. Lisää kuorittu sipuli ohuina renkaita. Sekoita hetki. Kaada parsapalat tarjoiluvadille ja niiden päälle porkkanasuikaleseos. Sekoita ja tarjoa.Kasvislisäke on herkullisimmillaan, kun sen kasvikset eivät ole aivan pehmeiksi kypsyneitä. Niinpä tämäkin ruoka valmistuu parissa minuutissa - varsinkin, jos parsakaalit ovat esikiehautettuja pakasteparsakaaleja, jotka voi kuumentaa pakkauksen ohjeen mukaan mikroaaltouunissa.

© SOK
Avainsanat: parsakaali porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5