Kasvishöystöä, halloumia ja balsamicosiirappia

2.6.2010
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvishöystöä, halloumia ja balsamicosiirappia

Ainekset

5 annosta
1 2 pakettia halloumijuustoa
2 300 g munakoisoa
3 300 g kesäkurpitsaa
4 1 punainen paprika
5 2 rkl öljyä
6 0,5 - 1 tl suolaa
7 ripaus mustapippuria
8 4 rkl punaista pestoa
9 2 dl ruokakermaa
Balsamicosiirappi
1 1 dl appelsiinimehua
2 0,5 dl hunajaa
3 0,5 dl balsamicoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 124 g
Proteiinia 18 g 92 g
Rasvaa 24 g 122 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 655 8275
Energiaa kcal 396 1978

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin balsamicosiirappi. Keitä aineita pienessä kattilassa 20-30 minuuttia hiljaa poreillen ja anna jäähtyä.

Viipaloi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota kasviksia öljyssä paistokasarissa tai muurikassa noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja pesto ja mausta maun mukaan.

Viipaloi halloumit ja paista öljyssä tai grillaa nopeasti molemmin puolin. Valuta halloumiviipaleille balsamicosiirappia ja tarjoa kasvishöystön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5