Kasviscouscous

26.2.2007
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasviscouscous

Ainekset

5 annosta
1 1 sipuli
2 1 punasipuli
3 150 g porkkanaa
4 150 g kesäkurpitsaa
5 0,5 punainen paprika
6 1 rkl öljyä
7 1 dl rusinoita tai korintteja
8 3,5 dl couscous-suurimoita
9 1 rkl margariinia
10 3,5 dl vettä
Kastike:
1 1 dl maustamatonta jogurttia
2 1 rkl öljyä
3 2 tl valkoviinietikkaa
4 1 tl currya
5 1 tl suolaa
6 0,25 tl mustapippuria rouheena
7 ruoho- tai kevätsipulia halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 258 g
Proteiinia 7 g 37 g
Rasvaa 9 g 46 g
Kuitua 5 g 24 g
Energiaa kJ 1 358 6788
Energiaa kcal 324 1622

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Pese kesäkurpitsa ja paprika. Paloittele kesäkurpitsa. Poista paprikasta siemenet ja paloittele se.

Kuumenna öljy pannulla ja pehmennä kasvikset. Kuumenna vesi ja valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kasvikset, rusinat tai korintit ja halutessasi kevätsipuli couscousin joukkoon.

Sekoita kastike jogurtista, öljystä, valkoviinietikasta ja mausteista. Lisää couscousiin ja tarjoile sellaisenaan tai lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5