Kasvisbolognese härkiksestä

18.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvisbolognese härkiksestä

Härkiksestä, porkkanasta ja tomaattimurskasta syntyy maukas kasvisbolognese. Tarjoa bolognese keitetyn spagetin kanssa.

Ainekset

1 1 paketti (250 g) härkistä
2 2 porkkanaa
3 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
4 1 sipuli
5 2 valkosipulinkynttä
6 1 rkl rypsiöljyä
7 1 dl vettä
8 1 kasvisliemikuutio
9 1 tl sokeria
10 10 basilikanlehteä
11 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 35 g
Proteiinia 4 g
Rasvaa 15 g
Kuitua 10 g
Energiaa kJ 1228
Energiaa kcal 294

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) härkistä

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Ota härkis esille, mutta lisää se kastikkeeseen vasta lopuksi, niin se pysyy kiinteänä.

2. Huuhtele porkkanat ja kuori ne kuorimaveitsellä. Raasta porkkanat raastimen isolla terällä.

3. Avaa tomaattimurskapurkki valmiiksi.

4. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa ne veitsellä pieneksi silpuksi.

5. Mittaa rypsiöljy paistinpannulle. Laita pannu liedelle ja kuumenna keskilämmöllä. Lisää sipulit ja valkosipulit pannulle. Sekoita niitä paistinlastalla 3 minuuttia tai kunnes sipulit hieman pehmenevät. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska ja vesi. Murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Mausta kastike sokerilla. Anna kastikkeen kuumentua ja keitä sitä 5 minuuttia. Sekoita härkis kastikkeeseen ja keitä vielä 2 minuuttia.

6. Leikkaa basilikanlehdet veitsellä silpuksi. Ripottele basilika ja pippuri kastikkeeseen.

7. Tarjoa bolognese keitetyn spagetin kanssa. Katso keitto-ohje pakkauksesta.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5