Kasvis-pastakeitto

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvis-pastakeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 kg tomaatteja
2 0,5 purjoa
3 2 paprikaa
4 4 valkosipulinkynttä
5 2 rkl öljyä
6 1 tl suolaa
7 0,25 tl mustapippuria
8 5 dl kasvislientä kuutioista
9 0,5 - 1 dl tuoretta basilikaa
10 2 dl vettä
Keitä lisäksi
1 1 pakkaus tuorepastaa (tortellineja tai ravioleja)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 47 g 189 g
Proteiinia 10 g 39 g
Rasvaa 10 g 40 g
Kuitua 8 g 30 g
Energiaa kJ 1 346 5384
Energiaa kcal 322 1287

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot, Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise purjo ja pese se huolellisesti. Paloittele. Pese ja halkaise tomaatit ja paprikat. Kuori valkosipulinkynnet. Nosta paprikat ja paloiteltu purjo uunivuokaan tai pellille. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä . Paahda uunissa 225 asteessa 15 minuuttia. Lisää tomaatit vuokaan kuoripuoli ylöspäin.Kypsennä, kunnes kaikki kasvikset pehmenevät, noin 15 minuuttia. Poista tomaattien kuoret.Kiehauta kattilassa 5 dl vettä ja kasvisliemikuutio tai kasvisfondi. Lisää kasvikset ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää 2 dl vettä. Lisää joukkoon tuorepasta ja keitä 3 minuuttia. Ripottele ruoan pinnalle basilikaa ja tarjoile leivän kanssa.0905

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5