Kasvis-kaalikääryle

23.7.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvis-kaalikääryle

Ainekset

6 annosta
1 1 pieni keräkaali
2 2 l vettä
3 1 tl suolaa
Täyte
1 1,5 dl ohrasuurimoita
2 4 dl kasvislientä
3 1 sipuli
4 1 porkkana
5 1 keäkurpitsa
6 1 rkl öljyä
7 2 tl yrttimaustetta
8 1 tl suolaa
9 0,25 tl rouhittua mustapippuria
Voiteluun
1 2 rkl siirappia
2 2 rkl voita tai margariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 159 g
Proteiinia 4 g 25 g
Rasvaa 8 g 45 g
Kuitua 5 g 32 g
Energiaa kJ 802 4813
Energiaa kcal 192 1150

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Koverra kaalista kanta pois ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kun uloimmat kaalinlehdet ovat pehmenneet, nosta kaali keitinvedestä pois. Ota suurimmat kaalinlehdet varovasti irrotellen työpöydälle. Hienonna loppu kaali täytteeseen. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsäksi. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla, lisää porkkana ja kesäkurpitsakuutiot sekä hienonnettu kaalin sisus. Mausta seos ja lisää kypsien ohrasuurimoiden joukkoon. Asettele kaalinlehdet työpöydälle limittäin, noin 30 cm:n pituiseksi levyksi. Nostele täyte lehdille niin, että saat käännettyä kääryleen päät täytteen päälle. Kääri rullaksi. Paloittele rasva vuoan pohjalle ja paista käärylettä 175-asteisessa uunissa noin reilun tunnin ajan. Kun kääryle on paistunut puolet ajasta, voitele sitä vuokaan valuneella rasvalla ja valele pinta siirapilla. Tarjoile kääryle perunasoseen ja puolukkahillon kanssa.0805

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5