Kasvis-herkkusienicouscous

24.6.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvis-herkkusienicouscous

Ainekset

5 annosta
1 1 punainen paprika
2 1 keltainen tai vihreä paprika
3 4 maissintähkää (esikeitettyä)
4 200 g tuoreita herkkusieniä
5 2 rkl öljyä
6 ripaus suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
Couscous
1 5 dl vettä
2 0,5 tl suolaa
3 2 rkl öljyä
4 1 tl jauhettua korianteria
5 1 tl jauhettua kanelia
6 3 dl couscous-suurimoita
Yrttikastike
1 1 ruukku basilikaa
2 0,75 dl oliiviöljyä
3 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
4 ripaus suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 74 g 371 g
Proteiinia 11 g 53 g
Rasvaa 29 g 143 g
Kuitua 9 g 46 g
Energiaa kJ 2 510 12550
Energiaa kcal 600 2999

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise ja huuhtele paprikat, poista siemenet ja paloittele reiluiksi lohkoiksi. Leikkaa esikeitetyt maissit muutamaan osaan. Harjaa sienet puhtaiksi ja halkaise sienet. Sekoita öljy kasvisten joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista couscous. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta se suolalla, öljyllä, korianterilla ja kanelilla. Lisää couscous. Nosta kattila pois levyltä ja anna couscousin turvota kannen alla 5 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaiseksi.

Valmista kastike. Silppua revityt basilikanlehdet tehosilppurissa öljyn kanssa tasaiseksi. Lisää viinietikka ja mausta suolalla ja pippurilla.Grillaa kasvikset kauniin värisiksi. Sekoita ne yrttikastikkeen kanssa couscousiin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5