Kasvis-halloumimunakas

21.6.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvis-halloumimunakas

Halloumijuusto sopii monenlaiseen ruoanlaittoon. Halloumimunakkaassa on täytteenä karkeaksi raastettua halloumia sekä porkkanaa, paprikaa ja ruohosipulia. Munakas maistuu vaikkapa lounaana tai iltapalalla.

Ainekset

4 annosta
1 5 kananmunaa
2 4 rkl maitoa, kermaa tai vettä
3 ripaus rouhittua valkopippuria
Paistamiseen
1 öljyä
Täyte
1 150 g halloumijuustoa
2 1 pieni porkkana
3 0,5 punaista paprikaa
4 2 rkl hienonnettua ruohosopulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 12 g
Proteiinia 16 g 64 g
Rasvaa 17 g 67 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 944 3775
Energiaa kcal 226 902

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: öljyä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Lounas
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kulhossa munat ja neste kunnes munien rakenne rikkoutuu. Mausta valkopippurilla.

Valmistele täytteet. Raasta halloumijuusto karkeaksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna paprika. Lämmitä pannu ja lisää tilkka öljyä. Kaada munakasmassa pannulle ja anna paistua hetki keskilämmöllä. Vedä puulastalla seosta pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin kunnes munakasseos hieman hyytyy. Ripottele täytteet kostean munakkaan pinnalle.

Paista munakasta noin 5 minuuttia ja anna lopuksi hyytyä hetki kannen alla. Poista kansi, aseta lautanen päälle ja kumoa munakas lautaselle. Valuta takaisin pannulle ja paista vielä muutama minuutti. Tarjoa heti lämpimänä.

 

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5