Kasvis-halloumihampurilainen

15.6.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvis-halloumihampurilainen

Ainekset

4 annosta
1 2 punaista paprikaa
2 200 g halloumijuustoa
3 1 kesäkurpitsa
4 4 moniviljasämpylää
Munakoisokastike:
1 2 (à 300 g) munakoisoa
2 1 dl seesamisiemeniä
3 2 rkl oliiviöljyä
4 2 rkl sitruunamehua
5 1 valkosipulinkynsi
6 suolaa, rouhittua mustapippuria ja mietoa chilijauhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 149 g
Proteiinia 20 g 78 g
Rasvaa 32 g 128 g
Kuitua 10 g 40 g
Energiaa kJ 2 166 8666
Energiaa kcal 518 2071

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise paprikat ja munakoiso pitkittäin ja poista paprikasta siemenet ja kanta. Paahda munakoisoja grillissä tai 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Nosta paprikat viimeiseksi 15 minuutiksi, kunnes kuoret ovat ruskeita. Poista paprikoista tummuneet kuoret ja nosta syrjään odottamaan. Valmista kastike. Riko seesaminsiemeniä morttelissa. Kaada siemenet tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa. Kaavi lusikalla munakoisoista pehmeät sisukset tehosekoittimeen ja soseuta. Paahda viipaloidut halloumit ja kesäkurpitsat ja halkaistut sämpylät kullanruskeiksi kuumalla parilalla. Täytä hampurilaiset munakoisokastikkeella, paahdetuilla paprika-, kesäkurpitsa- ja halloumiviipaleilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5