Karpaloskonssit

22.4.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karpaloskonssit

Ainekset

20 kappaletta
1 150 g kuivattuja karpaloita
2 0,5 dl appelsiinitäysmehua
3 6 dl vehnäjauhoja
4 2 tl leivinjauhetta
5 2 rkl sokeria
6 ripaus suolaa
7 150 g kylmää margariinia
8 2 kananmunaa
9 1 dl maitoa
Tarjoiluun
1 maustamatonta tuorejuustoa tai kermavaahtoa
2 hilloa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 325 g
Proteiinia 3 g 59 g
Rasvaa 6 g 111 g
Kuitua 2 g 30 g
Energiaa kJ 532 10641
Energiaa kcal 127 2543

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kattilaan mehu ja silputut karpalot. Keitä hetki ja anna karpaloiden jäähtyä mehussa. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Nypi jauhot ja margariini yhteen murumaiseksi seokseksi. Lisää munat ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää karpalot mehuineen. Sekoita nopeasti. Jaa taikina 10–20 palaan.Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja taputtele jauhotetuin käsin hieman ohuemmiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia tai kunnes saavat kauniin värin. Tarjoa skonssit mahdollisimman tuoreina tuorejuuston tai kermavaahdon ja hillon kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5