Karpalopullat

24.11.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karpalopullat

Jos pakastat pullat, kuorruta ne vasta ennen tarjoilua.

Ainekset

30 kappaletta
1 5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 pussi (0,5 g) sahramia
4 1 dl sokeria
5 0,25 tl (1/4 tl) suolaa
6 12 dl vehnäjauhoja
7 100 g voita tai margariinia
Täyte
1 100 g voita tai margariinia
2 150 g mantelimassaa
3 3 dl pakastekarpaloita
4 0,5 dl sokeria
Voiteluun
1 1 kananmuna
Kuorrute
1 1 dl tomusokeria
2 1 rkl vettä tai sitruunamehua

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 836 g
Proteiinia 4 g 124 g
Rasvaa 7 g 221 g
Kuitua 1 g 36 g
Energiaa kJ 817 24524
Energiaa kcal 195 5861

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää sahrami, sokeri, suola ja osa jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja jaa kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoisiksi levyiksi. Levitä levyille pehmeä rasva. Raasta päälle mantelimassa, ripottele pinnalle karpalot ja sokeri. Kääri levyt tiukalle rullalle. Leikkaa noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Sekoita tomusokerista ja nesteestä kuorrute. Koristele jäähtyneet pullat kuorrutteella.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5