Karpaloiset korvapuustit

20.12.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karpaloiset korvapuustit

Kuivatut karpalot tuovat makua ja väriä perinteisiin korvapuusteihin.

Ainekset

30 kappaletta
1 150 g margariinia
2 5 dl maitoa
3 75 g tuorehiivaa
4 0,75 tl suolaa
5 2 dl sokeria
6 1 kananmuna
7 1 rkl jauhettua kardemummaa
8 15 - 16 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 100 g margariinia
2 1 - 2 rkl jauhettua kanelia
3 1 dl fariinisokeria
4 1 pussi (150 g) kuivattuja karpaloita
Voiteluun
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 1024 g
Proteiinia 5 g 137 g
Rasvaa 4 g 133 g
Kuitua 2 g 46 g
Energiaa kJ 823 24703
Energiaa kcal 197 5904

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata margariini. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Siirrä margariini-maitoseos leivontakulhoon tai yleiskoneen kulhoon. Yleiskoneella saat taikinaan paremman sitkon.Liuota margariini-maitoseokseen murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan voimakkaasti vaivaten. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen palaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi (n. 30 cm x 20 cm) levyiksi. Levitä taikinalevylle ensin pehmeä margariini, ripottele päälle kaneli, sokeri ja kuivatut karpalot. Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä kolmionmuotoisia puusteja. Nosta puustit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leveä puoli alaspäin niin, että kierteet jäävät sivuille. Kohota peitettynä 30 minuuttia.

Paina puustien päältä peukalolla niin, että kierteet avautuvat. Voitele vatkatulla kananmunalla. Paista puustit 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: karpalo pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5