Karpaloinen joulupuuro

7.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karpaloinen joulupuuro

Tarjoa karpalokiisseliä vaniljanmakuisen riisipuuron kera.

Ainekset

6 annosta
Vaniljanmakuinen riisipuuro
1 2 dl puuroriisiä
2 2 dl vettä
3 7,5 dl kevytmaitoa
4 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 1 tl vaniljasokeria
6 1 rkl sokeria
Karpalokiisseli
1 1 l vettä
2 1 dl karpaloita
3 1 dl sokeria
4 2,5 rkl perunajauhoa
5 3 dl karpaloita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 315 g
Proteiinia 7 g 44 g
Rasvaa 3 g 20 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 144 6863
Energiaa kcal 273 1640

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta riisi kattilassa veden kanssa. Lisää maito ja hauduta puuroa, välillä sekoittaen noin 45 minuutin ajan, kunnes riisi on kypsää ja puuroutunut. Sekoita haalean riisipuuroon joukkoon vatkattu vaniljakastike, vaniljasokeri ja sokeri.

Valmista karpalokiisseli. Pane kattilaan vesi, 1 dl karpaloita ja sokeri ja keitä seosta noin 5 minuutin ajan. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa.

Nosta kattila levyltä ja lisää loput karpalot. Anna kiisselin jäähtyä.Tarjoa puuron kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5