Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karpaloinen joulupuuro

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tarjoa karpalokiisseliä vaniljanmakuisen riisipuuron kera.

Ainekset

Vaniljanmakuinen riisipuuro

2 dl
Puuroriisiä
2 dl
Vettä
7 1/2 dl
Kevytmaitoa
2 1/2 dl
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tl
Vaniljasokeria
1 rkl
Sokeria

Karpalokiisseli

1 l
Vettä
1 dl
Karpaloita
1 dl
Sokeria
2 1/2 rkl
Perunajauhoa
3 dl
Karpaloita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta riisi kattilassa veden kanssa. Lisää maito ja hauduta puuroa, välillä sekoittaen noin 45 minuutin ajan, kunnes riisi on kypsää ja puuroutunut. Sekoita haalean riisipuuroon joukkoon vatkattu vaniljakastike, vaniljasokeri ja sokeri.

Valmista karpalokiisseli. Pane kattilaan vesi, 1 dl karpaloita ja sokeri ja keitä seosta noin 5 minuutin ajan. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa.

Nosta kattila levyltä ja lisää loput karpalot. Anna kiisselin jäähtyä.Tarjoa puuron kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.12.2004
|
Muokattu: 24.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.