Karpalofudge

21.8.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karpalofudge

Ainekset

1 200 g (1,5 dl) glukoosisiirappia
2 2 rkl siirappia
3 2,5 dl sokeria
4 0,5 dl vettä
5 2 dl vispikermaa
6 0,5 tl suolaa
7 1,5 dl tomusokeria
8 1 rkl vettä
9 1 rkl vaniljasokeria
10 1,5 dl silputtuja kuivattuja karpaloita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 540 g
Proteiinia 7 g
Rasvaa 77 g
Kuitua 8 g
Energiaa kJ 12186
Energiaa kcal 2913

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita paksupohjaisessa korkeareunaisessa kattilassa siirapit, sokeri ja vesi. Keitä täydellä teholla sekoitellen, kunnes lämpötila on 124 °C (käytä digitaalista lämpömittaria). Sekoita kerma ja suola kattilaan (varo, seos kuohahtaa). Kuumenna 124 asteeseen sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä 90 °C:een. Sekoita massaa jäähtymisen aikana. Sekoita vesi, tomusokeri ja vaniljasokeri tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä tipoittain. Lisää sokeritahna ja karpalot voimakkaasti sekoittaen kuumaan massaan. Levitä massa leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä vähintään pari tuntia. Leikkaa paloiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: karkki karpalo
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5