Karpalo-raakasuklaa

12.10.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karpalo-raakasuklaa

Tee raakasuklaata helposti itse. Kuivatut karpalot tuovat raakasuklaaseen makua ja väriä. Raakasuklaa säilyy parhaiten jääkaapissa, ja sitä voi myös pakastaa.

Ainekset

1 1,5 dl kookosöljyä
2 5 rkl hunajaa
3 1 dl raakakaakaojauhetta
4 0,5 dl kaakonibsejä
5 ripaus sormisuolaa
6 0,5 dl kuivattuja karpaloita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 126 g
Proteiinia 4 g
Rasvaa 139 g
Kuitua 3 g
Energiaa kJ 7360
Energiaa kcal 1759

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: kaakonibsejä

Reseptitiedot

Ruokavalio Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat, Brunssi
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kookosöljy kulhoon ja aseta kiehuvan vesikattilan päälle. Anna sulaa nestemäiseksi. Sekoita joukkoon hunaja. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Lisää kaakaonibsit ja ripaus sormisuolaa. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tee leivinpaperista cocktailtikkujen tai nuppineulojen avulla suklaalevylle muotti. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä tikuilla tai neuloilla. Aseta paperimuotti tukevaan vuokaan ja kaada suklaamassa muottiin.

Ripottele pinnalle pieniksi pilkotut karpalot. Anna jähmettyä pakastimessa noin 30 minuuttia. Leikkaa paloiksi.

Vinkki: Raakasuklaa kannattaa säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: hunaja karpalo kookos suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5