Karpaattien kirjolohi

17.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karpaattien kirjolohi

Ainekset

8 annosta
1 runsas 1 kg kirjolohifileetä ruotoineen
2 vettä
3 1 tl suolaa
4 2 - 3 viipaletta sitruunaa
5 1 laakerinlehti
6 5 valkopippuria rouhittuna
7 1 sipuli lohkoina
Kastike :
1 150 - 180 g tuoreita herkkusieniä
2 100 g voita
3 0,75 dl vehnäjauhoja
4 noin 4 dl kalan keitinlientä
5 1 dl kermaa
6 0,5 sitruunan mehu
7 200 g katkarapuja
8 nippu tilliä
9 suolaa tarvittaessa
10 Koristeluun kapriksia jasitruunaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 42 g
Proteiinia 26 g 210 g
Rasvaa 26 g 205 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 482 11858
Energiaa kcal 354 2834

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala, Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Puhdista kirjolohifilee kylmään veteen kastellulla talouspaperilla pyyhkien. Jos pää on jäljellä, poista siitä kidukset. Leikkaa filee poikittain kahtia ja laita palat ison kattilan pohjalle. Lisää päälle sen verran vettä, että ne melkein peittyvät. Lisää suola ja kaikki muut mausteet. Peitä kattila kannella ja keitä kalaa hyvin miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Siivilöi liemi varoen mittakannuun.Puhdista kalan kypsyessä herkkusienet sormin hieroen. Ruskista ne sitten paistinpannussa vähässä voissa, kaada pois pannulta ja jätä odottamaan.Lisää pannuun loput voista. Sulata se ja sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista. Lisää kalan keitinliemi ja sekoita kastike tasaiseksi. Keitä sitä 5 minuuttia, lisää kerma ja kiehauta. Sekoita kastikkeeseen lopuksi sitruunamehu, katkaravut ja tillisilppu. Kuumenna, mutta älä enää keitä.Nosta kalapalat nahkapuoli alaspäin tarjoiluvadille. Poista ruodot ja leikkaa kala viipaleiksi. Kaada hiukan kastiketta kalan päälle ja koristele pinta kapriksilla ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa kastike muuten erikseen.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5