Karkkipekaani-tryffelit

15.11.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karkkipekaani-tryffelit

Pakkaa suklaatryffelit värikkäisiin konvehtivuokiin, kääri sellofaaniin ja ilahduta suklaanystävää ihanalla pikkulahjalla!

Ainekset

40 kappaletta
1 300 g tummaa suklaata (maidotonta)
2 1 prk (400 g) kookosmaitoa
Karkkipekaanit
1 100 g pekaanipähkinöitä
2 0,5 dl vettä
3 2 rkl sokeria
4 1 tl kanelia
Lisäksi
1 strösseleitä, kookoshiutaleita, kaakaojauhetta, pähkinöitä tms.
2 2 pakettia konvehtivuokia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 198 g
Proteiinia 1 g 34 g
Rasvaa 6 g 244 g
Kuitua 1 g 32 g
Energiaa kJ 324 12968
Energiaa kcal 77 3099

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: strösseleitä, kookoshiutaleita, kaakaojauhetta, pähkinöitä tms.

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita kookosmaito yöksi jääkaappiin.

Tee karkkipekaanit. Kuumenna ainekset pannulla sekoitellen tahmeaksi, noin 5 minuuttia. Jäähdytä leivinpaperin päällä. Rouhi veitsellä muruiksi.

Pilko suklaa kulhoon. Avaa kylmä kookosmaitopurkki ja kuori pinnalta kiinteä osa. Älä käytä vesiosaa. (Hyödynnä se esimerkiksi smoothiessa.)

Kuumenna kiinteä kookosmaito lähes kiehuvaksi. Kaada kuuma maito suklaaseen sekoittaen, kunnes suklaa sulaa.

Lisää pähkinämurut. Jäähdytä jääkaapissa 2 tuntia.

Muotoile kookos-suklaaseos pieniksi tryffeleiksi ja kierittele valitsemissasi koristeissa. Aseta makeisvuokiin.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5