Karjalanpaisti kiinalaisittain

4.4.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karjalanpaisti kiinalaisittain

Suomalaisten suosikkiruoka karjalanpaisti muuntautuu pekingiläisen katuruoan innoittamana täysin uudenlaiseksi. Tässä pehmeäksi haudutetussa padassa maistuvat chili, inkivääri ja muut vahvat mausteet.

Ainekset

6 annosta
1 900 g karjalanpaistilihaa
2 4 valkosipulinkynttä
3 2 isoa sipulia
4 3 cm pala inkivääriä
5 2 rkl chilikastiketta (esim. sriracha)
6 2 rkl fariinisokeria
7 3 rkl soijakastiketta
8 1 - 2 tähtianista
9 1 tl suolaa
10 1 tl mustapippuria
11 3 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 34 g
Proteiinia 27 g 162 g
Rasvaa 26 g 153 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 501 9007
Energiaa kcal 359 2153

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Makuja maailmalta Kiinalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri.

Pane lihat pataan. Lisää sipulit ja kaikki mausteet. Sekoita hyvin. Lisää vesi.

Kypsennä pataa ensin 225-asteisessa uunissa ilman kantta 20 minuuttia. Peitä pata kannella ja alenna lämpö 150 asteeseen. Kypsennä 3 tuntia. Ota kansi pois ja kypsennä pataa vielä ½–1 tuntia.

Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi keitettyä jasmiiniriisiä sekä korianterilla ja chilillä maustettuja hölskytyskurkkuja.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5