Karitsapullat

27.3.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karitsapullat

Muotoile karitsapullat uusiksi, mutta mausta perinteitä kunnioittaen.

Ainekset

16 kappaletta
1 400 g karitsanjauhelihaa (pakaste)
2 1 ruukku persiljaa
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 rkl oliiviöljyä
5 1 tl suolaa
6 0,5 tl mustapippuria
Lisäksi
1 3 dl riisiä tai pakkauksen ohjeen mukaan
2 0,5 tl kurkumaa
3 oliiviöljyä paistamiseen

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 201 g
Proteiinia 8 g 124 g
Rasvaa 7 g 109 g
Kuitua 0 g 4 g
Energiaa kJ 599 9582
Energiaa kcal 143 2290

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: oliiviöljyä paistamiseen

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha, Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata jauheliha. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta kurkumalla.

Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pyörykkäainekset kulhossa taikinaksi. Pyörittele soikeiksi pulliksi.

Kuumenna ohut kerros öljyä paistinpannulla. Paista pyörykät kypsiksi, noin 10–15 minuuttia, pannua välillä heilutellen. Tarjoa kurkumariisin kera.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5