Karitsanpaisti ja päärynäkastike

21.3.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karitsanpaisti ja päärynäkastike

Ainekset

6 annosta
1 1 kg maustettua karitsanpaistia
2 2 dl lihalientä
Päärynäkastike
1 1 päärynä
2 1 dl paistolientä
3 2 dl omenamehua
4 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
5 1 dl kermaa
6 1 rkl makeaa soijakastiketta
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustaopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 240 g 1438 g
Proteiinia 56 g 338 g
Rasvaa 39 g 235 g
Kuitua 114 g 683 g
Energiaa kJ 6 636 39818
Energiaa kcal 1 586 9517

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: paistolientä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kaada paistin päälle lihaliemi. Kypsennä 125-asteisen uunin alatasolla, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Valele paistia liemellä muutaman kerran paiston aikana.

Ota paisti uunista ja kiedo folioon vetäytymään hetkeksi. Valmista kastike. Kuori päärynä, poista siemenkota ja kanta. Raasta päärynä. Mittaa 1 dl paistolientä kattilaan. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan omenamehua. Lisää kattilaan loppu omenamehu, päärynä, kerma ja soijakastike. Keitä noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon suurus ohuena nauhana ja keitä muutama minuutti. Soseuta ja tarkista maku. Poista verkko paistista ja leikkaa tarjolle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: karitsa päärynä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5