Karitsan fileet

18.5.2010
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karitsan fileet

Ainekset

4 annosta
Paisti
1 400 - 500 g karitsan sisäfileetä, pakaste
2 1 tl suolaa
3 mustapippuria
4 3 - 4 rkl dijonsinappia
5 nippu persiljaa
6 1 tl rosmariinia
7 voita tai öljyä paistamiseen
Kastike
1 1 prk demi glace -kastikepohjaa
2 1 dl punaviiniä
3 2 rkl hunajaa
4 0,5 tl rosmariinia
5 (suolaa)
6 (tummaa kastikesuurusta)
Lisäkkeeksi
1 1 pussi pakasteuunijuureksia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 67 g
Proteiinia 33 g 131 g
Rasvaa 24 g 98 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 1 818 7273
Energiaa kcal 434 1738

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota liha sulamaan edellisenä päivänä ja sulata se jääkaapissa. Pane kastikkeen ainekset kiehumaan hiljalleen. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja sekoita joukkoon rosmariini. Paista fileet kuumalla pannulla öljyssä tai margariinissa 5–8 minuuttia. Liha on mureaa, kun sisus on vielä ruusunpunaista. Nosta fileet työlaudalle ja sivele niille sinappia. Sirottele päälle persilja. Tarjoa lisänä uunissa kypsennettyjä pakasteuunijuureksia. Tarkista kastikkeen maku ja suurusta tarvittaessa. Viipaloi liha ja tarjoa kasvisten ja valkosipuliperunoiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5