Kardemummauunipuuro ja karpalohunaja

25.9.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kardemummauunipuuro ja karpalohunaja

Yön yli lempeässä lämmössä hautunut ohrapuuro ja kirpeänmakea karpalohunaja ovat täydellinen pari.

Ainekset

4 annosta
1 2 dl ohrasuurimoita
2 1,5 l maitoa
3 1 tl suolaa
4 0,5 - 1 tl jauhettua kardemummaa
5 1 rkl öljyä
Karpalohunaja
1 2 dl pakastekarpaloita
2 3 rkl hunajaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 58 g 232 g
Proteiinia 15 g 60 g
Rasvaa 12 g 47 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 1 684 6738
Energiaa kcal 402 1610

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota ohraryynejä kylmässä vedessä pari tuntia. Valuta siivilässä.

Öljyä uunivuoka ja kaada maito vuokaan. Lisää ohrasuurimot, suola ja kardemumma. Sekoita öljy joukkoon. Hauduta puuroa 100-asteisessa uunissa 8 tuntia.

Sulata ja soseuta karpalot. Sekoita hunaja joukkoon. Nauti puuro karpalohunajan ja maidon kanssa.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
Avainsanat: karpalo lokakuu 2017 puuro
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5