Kardemummapossu

1.4.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kardemummapossu

Kardemumma, chili, inkivääri ja monet muut mausteet tuovat makua porsaanlihaan: turkkilainen jogurtti tekee kokonaisuudesta tasapainoisen. Kardemummapossu maistuu niin arkena kuin viikonloppunakin!

Ainekset

4 annosta
1 600 g porsaan sisäfileetä
2 2 tl kokonaista kardemummaa
3 2 tl vettä
4 1 sipuli
5 2 rkl öljyä
6 pala tuoretta inkivääriä
7 1 valkosipulinkynsi
8 2 tl garam masala -mausteseosta
9 1,5 tl kurkumaa
10 ripaus punaista chilirouhetta
11 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
12 0,5 dl turkkilaista jogurttia
13 ripaus suolaa
14 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 27 g
Proteiinia 33 g 131 g
Rasvaa 15 g 59 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 222 4890
Energiaa kcal 292 1169

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Hienonna morttelissa kardemumman siemenet vesitilkan kanssa. Kuumenna öljy ja kuullota sipuli. Lisää raastettu inkivääri ja hienonnettu valkosipulinkynsi sekä kardemummatahna. Kääntele hetki. Lisää liha ja mausteet. Paista noin 5 minuuttia sekoittaen. Kaada sekaan tomaattimurska ja jogurtti ja jatka kypsentämistä vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Video

Teksti:
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5