Kardemummakorput

27.4.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kardemummakorput

Herkulliset korput säilyvät kuivassa viikkoja, joten ne ovat erinomainen vieminen mökille.

Ainekset

30 kappaletta
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 2 tl kardemummaa
4 ripaus suolaa
5 1,5 dl sokeria
6 7 dl vehnäjauhoja
7 1 tl leivinjauhetta
8 75 g voita tai margariinia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 458 g
Proteiinia 2 g 55 g
Rasvaa 2 g 70 g
Kuitua 1 g 16 g
Energiaa kJ 377 11323
Energiaa kcal 90 2706

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon mausteet, sokeri ja osa jauhoista, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Vatkaa hetki. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaa. Rullaa taikinapalat työpöydällä pötköiksi ja leikkaa molemmat palat noin 15 osaan. Pyörittele pieniksi pulliksi. Anna kohota kahdella leivinpaperoidulla uunipellillä peitettynä 15 minuuttia.
Paista 225-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Nosta pullat hetkeksi jäähtymään ja halkaise pullat. Jaa pullat kahdelle uunipellille. Nosta pullat takaisin uuniin ja paahda pulliin kaunis väri noin 6 minuuttia vaihtaen kerran peltien paikkaa. Vähennä lämpö 75 asteeseen ja anna niiden kuivua korpuiksi noin 3 tuntia. Vaihda peltien paikkaa kerran myös kuivumisen aikana.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: keksi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5