Karamellisoidut uunisipulit

27.8.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karamellisoidut uunisipulit

Sipulit paahdetaan ja karamellisoidaan uunissa pehmeiksi. Ne sopivat erityisen hyvin hampurilaisten väliin tai liharuokien lisäkkeeksi.

Ainekset

6 annosta
1 500 g pienikokoisia sipuleita
2 2 rkl hunajaa
3 2 rkl voita
4 2 rkl vettä
5 1 rkl balsamiviinietikkaa
6 1 tl kuivattua timjamia
7 0,5 tl suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 57 g
Proteiinia 1 g 7 g
Rasvaa 4 g 24 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 330 1981
Energiaa kcal 79 473

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori sipulit ja siirrä uunivuokaan. Kiehauta loput ainekset kastikkeeksi ja valuta sipuleiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lusikoi lientä muutaman kerran sipuleiden päälle paiston aikana.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: sipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5