Karamelliomenapasteijat

9.9.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karamelliomenapasteijat

Vain puoli tuntia ja pöydässä on rapeakuorisia ja tuorejuustolla täytettyjä, kinuskisen makuisia omenapasteijoita.

Ainekset

8 annosta
1 1 paketti (500 g) lehtitaikinalevyjä
2 3 - 4 omenaa
3 1 rasia (200 g) tuorejuustoa
4 1 dl fariinisokeria
5 1 rkl maissitärkkelystä
6 0,25 tl kardemummaa
Lisäksi
1 0,5 dl mantelilastuja
2 1 kananmuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 320 g
Proteiinia 6 g 50 g
Rasvaa 35 g 282 g
Kuitua 3 g 24 g
Energiaa kJ 2 102 16819
Energiaa kcal 502 4020

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  • Yhdistä kulhossa tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelys ja kardemumma.
  • Kauli taikinalevyjä kevyesti hieman ohuemmiksi.
  • Voitele 1 cm reunoista kananmunalla. Levitä taikinan toiselle puolelle noin 1 ½ rkl tuorejuustoseosta ja ohut kerros omenaviipaleita. Taita taikina täytteen päälle ja paina reunat kiinni niin, että saat pitkiä tai neliönmuotoisia pasteijoita. Voitele kananmunalla ja ripota mantelilastuja päälle. Paista uunissa 15–18 minuuttia.

Vinkki: Oikaise ja levitä pasteijoihin kinuskinmakuista tuorejuustoa.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5