Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karamelliomenapasteijat

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Vain puoli tuntia ja pöydässä on rapeakuorisia ja tuorejuustolla täytettyjä, kinuskisen makuisia omenapasteijoita.

Ainekset

1 kpl
(500 g) lehtitaikinalevyjä
3 - 4 kpl
Omenaa
1 kpl
(200 g) tuorejuustoa
1 dl
Fariinisokeria
1 rkl
Maissitärkkelystä
1/4 tl
Kardemummaa

Lisäksi

1/2 dl
Mantelilastuja
1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

1 kpl
(500 g) lehtitaikinalevyjä
2

Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

3 - 4 kpl
Omenaa
3

Yhdistä kulhossa tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelys ja kardemumma.

1 kpl
(200 g) tuorejuustoa
1 dl
Fariinisokeria
1 rkl
Maissitärkkelystä
1/4 tl
Kardemummaa
4

Kauli taikinalevyjä kevyesti hieman ohuemmiksi.

5

Voitele 1 cm reunoista kananmunalla. Levitä taikinan toiselle puolelle noin 1 ½ rkl tuorejuustoseosta ja ohut kerros omenaviipaleita. Taita taikina täytteen päälle ja paina reunat kiinni niin, että saat pitkiä tai neliönmuotoisia pasteijoita. Voitele kananmunalla ja ripota mantelilastuja päälle. Paista uunissa 15–18 minuuttia.

Vinkki: Oikaise ja levitä pasteijoihin kinuskinmakuista tuorejuustoa.

1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Mantelilastuja
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.9.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

106

441

3,1 g

0,4 g

16,0 g

15,1 g

1,5 g

2,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (500 g) lehtitaikinalevyjä,

0,25 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli