Kaneli-voisilmäpullat

25.9.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaneli-voisilmäpullat

Leivo perinteistä pullaa! Kanelinen täyte viimeistelee herkut.

Ainekset

12 kappaletta
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 dl sokeria
4 1,5 tl kardemummaa
5 1 tl suolaa
6 1 kananmuna
7 100 g sulatettua margariinia
8 8 dl vehnäjauhoja
9 1 kananmuna voiteluun
Voiteluun
1 1 kpl kananmuna
Täyte
1 50 g pehmeää voita
2 2 tl kanelia
3 0,5 dl fariinisokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 507 g
Proteiinia 6 g 75 g
Rasvaa 8 g 102 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 1 140 13675
Energiaa kcal 272 3268

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon puolet jauhoista puuhaarukalla sekoittaen. Lisää taikinaan rasva ja alusta loppujen jauhojen kanssa taikinaksi. Anna taikinan kohota 45 minuuttia peitettynä lämpimässä paikassa.Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa yhtä suuriksi paloiksi. Pyörittele paloista pullia ja anna kohota peitettynä 10 minuuttia.Paina peukalolla pullien keskelle kolo. Voitele pullat munalla. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja nosta teelusikallinen täytettä jokaiseen koloon. Ripottele pinnalle sokeria. Paista pullia 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.Paistolämpötila 200 astetta.Paistoaika noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5