Kananpoikaa ja hedelmää

20.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kananpoikaa ja hedelmää

Ainekset

4 annosta
1 4 broilerin rintafileetä tai 8 broilerinkoipea maustettuna
2 1 rkl öljyä
3 4 - 5 dl appelsiinituoremehua
4 1 dl vettä
5 1 kanaliemikuutio
6 3 rkl sitruunamehua
7 2 - 3 rkl tummaa sokeria tai hunajaa
8 0,5 maustepaprikaa (chili)
9 1 tl inkivääriä
10 10 korianterinsiementä tai 1-2 tl tuoretta korianteria
11 1 - 2 mandariinia tai appelsiinia
12 0,5 tl suolaa
13 mustapippuria ja paprikaa
Suurustamiseen:
1 2 tl ohra- tai maissitärkkelystä
2 0,5 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 77 g
Proteiinia 35 g 141 g
Rasvaa 6 g 26 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 176 4703
Energiaa kcal 281 1124

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista broilerinpalat kevyesti pieni erä kerrallaan paistinpannussa öljyssä. Lisää mehu, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja hauduta 20-30 minuuttia. Lisää sitruunamehu, sokeri ja muut mausteet. Käännä lihapalat.Kuori ja viipaloi joukkoon mandariinit ja suurusta kastike kylmään veteen sekoitetulla tärkkelyksellä. Kiehauta ja mausta lopullisesti.Tarjoa broilerin kanssa polentaa ja juustoraastetta.Polenta7 dl vettä1 tl suolaa2 dl polentasuurimoita (keltaisia maissisuurimoita)Lisäksi:juustoraastetta, esim. parmesaania raastettunaKiehauta vesi. Lisää suola ja vatkaa suurimot vähitellen sekaan koko ajan sekoittaen. Keitä 5 minuuttia ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoa polenta heti kuumana tai matalassa vuoassa jäähdytettynä, sitten viipaloituna ja kevyesti paistinpannulla öljyssä paistettuna.

Teksti:
Kuvat: pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5