Kananmunakastike

27.5.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kananmunakastike

Tarjoa kananmunakastiketta uusien perunoiden, kalan ja kasvisten kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 3 kananmunaa
2 5 rkl (60 g) margariinia
3 3 rkl vehnäjauhoja
4 0,5 l maitoa
5 0,5 tl suolaa
6 1 dl ruohosipulia/tilliä hienonnettuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 46 g
Proteiinia 10 g 39 g
Rasvaa 15 g 61 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 924 3698
Energiaa kcal 221 884

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Muna
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä kananmunat koviksi (8 min). Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Hienonna munat haarukalla tai silppua munaleikkurilla.

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Älä ruskista.

Lisää maito vähitellen koko ajan vatkaten. Anna hautua 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla. Hienonna yrtit ja lisää ne kastikkeeseen kananmunasilpun kanssa.

Vinkki: Voit tehdä kastikkeen myös ilman rasvaa. Sekoita jauhot 2 dl:aan kylmää maitoa ja vatkaa suuruste vähitellen kiehuvaan maitoon. Valmista kuten edellä.

Teksti:
Kuvat: Mikko Hannula
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5