Kana-aprikoosivartaat

10.6.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kana-aprikoosivartaat

Broilerin paistileike ja makeat aprikoosit kypsyvät grillivartaissa koko perheen herkuksi. Vartaiden kypsyessä sekoitat koukuttavan hyvän soija-hunajakastikkeen.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (600 g) broilerin paistileikettä (luuton)
2 1 rkl rypsiöljyä
3 2 tl paprikajauhetta
4 2 tl currya
5 1 tl suolaa
6 6 aprikoosia
7 4 pitkää grillitikkua
Soija-hunajakastike
1 2 limeä
2 1 dl soijakastiketta (gluteenitonta)
3 0,5 dl tomaattipyreetä
4 2 rkl juoksevaa hunajaa
5 1 rkl rypsiöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 67 g
Proteiinia 37 g 147 g
Rasvaa 9 g 37 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 258 5034
Energiaa kcal 301 1203

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Puolita broilerin paistileikkeet. Laita lihat kulhoon. Lisää öljy, mausteet ja suola. Hiero mausteet lihojen pintaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  2. Jos käytät puisia grillitikkuja, liota niitä vedessä noin 30 minuuttia. Kuumenna grilli tai valmistele hiillos.
  3. Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Pujota lihapalat ja hedelmät varrastikkuihin. Grillaa vartaita keskilämmöllä, välillä käännellen, noin 15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.
  4. Purista limen mehu. Tee soija-hunajakastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi.
  5. Tarjoa vartaat soija-hunajakastikkeen kera.

Vinkki: Kastike sopii myös grilliherkkujen marinadiksi.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5