Kana-appelsiinikuskus

18.12.2014
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kana-appelsiinikuskus

Valmista maukas ja riittoisa kanakuskus. Appelsiinin kuori ja lohkot tuovat kuskusruokaan pirteyttä ja hedelmäisyyttä. Tarjoa kana-appelsiinikuskus lämpimänä.

Ainekset

4 annosta
1 3 dl kuskus-suurimoita
2 3 dl vettä
3 0,5 kanaliemikuutio
4 1 kesäkurpitsa
5 4 rkl pinjansiemeniä
6 400 g broilerinfileitä
7 3 rkl oliiviöljyä
8 1 tl juustokuminaa
9 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
10 ripaus suolaa
11 ripaus rouhittua mustapippuria
12 1 appelsiini
13 0,5 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 50 g 202 g
Proteiinia 34 g 134 g
Rasvaa 20 g 82 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 2 196 8783
Energiaa kcal 525 2099

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kuskussuurimot kulhoon. Kiehauta vesi ja puolikas liemikuutio ja kaada kuskusin päälle. Peitä kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Huuhtele kesäkurpitsa, halkaise ja leikkaa pituussuunnassa kolmeen osaan. Poista pehmeät sisukset siemenineen. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne lautaselle. Paahda kesäkurpitsat pannulla. Siirrä syrjään. Paloittele broilerinfileet. Ruskista broileripalat öljytilkassa pannulla juustokuminan kanssa. Ota pannu syrjään ja mausta seos chilitahnalla, suolalla ja pippurilla. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori pannulle. Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele lohkot. Sekoita kuskus haarukalla ja lisää joukkoon loppu öljy, kesäkurpitsat, broilerit, appelsiinit, siemenet ja yrtit. Tarjoa lämpimänä.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5