Kalkkunatäytteiset pitaleivät

19.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kalkkunatäytteiset pitaleivät

Ainekset

10 kappaletta
PItaleipä:
1 5 dl vettä
2 25 g hiivaa
3 1 rkl sokeria
4 1 tl suolaa
5 8 dl vehnäjauhoja
6 2 rkl oliiviöljyä
Täyte:
1 300 g valmiiksi marinoituja kalkkunan tai broilerinsuikaleita kypsäksi paistettuna
2 suikaloitua jäävuorisalaattia
3 pihvitomaattia viipaleina
4 120 g pekonia rapeaksi paistettuna
5 majoneesia
6 rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 405 g
Proteiinia 14 g 135 g
Rasvaa 13 g 131 g
Kuitua 3 g 27 g
Energiaa kJ 1 405 14049
Energiaa kcal 336 3358

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, suola ja jauhot hyvin vaivaten. Anna taikinan olla lämpimässä noin ½ tuntia ja lisää oliiviöljy. Jauhota leivinpöytä hyvin ja alusta siinä taikinaa kunnes se on sileä ja kimmoisa pallo. Kaada puhdistettuun taikinakulhoon hiukan öljyä ja pyöräytä taikinapallo tasaisesti öljyssä. Jaa taikina 10-12 palaan, pyörittele ne palloiksi ja anna nousta leivinpaperin päällä uunipellillä vielä kaksinkertaisiksi. Painele palat litteiksi ja paista 250 asteessa noin 5 minuuttia molemmin puolin. Peittele valmiit leivät leivinliinalla.Leikkaa pitaleivät auki toiselta puolelta. Jaa taskuihin lihaa, pekonia, salaattia, tomaattia ja majoneesia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri voipaperiin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5