Kalkkunasalaatti

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kalkkunasalaatti

Ainekset

4 annosta
1 500 - 600 g kypsää savukalkkunaa tai kalkkunanrintaa tai kalkkunasuikaleita
2 2 varsisellerin vartta
3 1 tuore kurkku
4 2 - 3 maustekurkkua
5 1 prk kivettömiä oliiveja
6 2 valkosipulinkynttä puserrettuna
7 2 kevätsipulin vartta tai 2-3 cm:n pala purjoa
8 1 ruukkusalaatti
9 0,5 kerää rapeaa salaattia
Appelsiinikastike:
1 2 dl ranskankermaa tai kuohukermaa
2 1 dl majoneesia
3 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
4 suolaa, sokeria ja valkopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 27 g
Proteiinia 35 g 139 g
Rasvaa 24 g 94 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 597 6389
Energiaa kcal 382 1527

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Osta kalkkuna valmiina tai kypsennä raaka rintafilee kevyesti suolalla ja valkopippurilla maustettuna pussin ohjeen mukaan savustuspussissa tai paistopussissa. Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi ja sen jälkeen kuutioksi tai suikaleiksi. Kuutioi kurkut. Silppua kevätsipulinvarret. Viipaloi varsisellerinvarret ja rapea salaatti.Nosta lautaselle salaatinlehdet ja niiden päälle vuorotellen muita aineksia. Mausta salaatti kevyesti valkosipulilla, jos haluat.Sekoita majoneesi ranskankermaan tai vaahdotettuun kuohukermaan. Lisää appelsiinimehu ja pestyn hedelmän kuoriraaste. Mausta. Kaada osa kastikkeesta salaatin päälle ja tarjoa loput erikseen.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5