Kalkkunarulla

20.12.2004
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kalkkunarulla

Ainekset

1 1 kalkkunarulla
Maustamiseen:
1 1 limetin mehu
2 1 rkl öljyä
3 0,5 tl rouhittua mustapippuria
4 1 tl suolaa
Kastike:
1 5 dl kalkkunan paistolientä laimennettuna vedellä (riippuen paistoliemen suolaisuudesta)
2 1 dl kevytkermaa
3 1 rkl apikoosi- tai omenahilloa
4 valkopippuria
5 1 - 1,5 rkl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 14 g
Proteiinia 262 g
Rasvaa 50 g
Kuitua 1 g
Energiaa kJ 6519
Energiaa kcal 1558

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hiero kalkkunarullan pintaan limetinmehu, öljy, suola ja pippuri. Nosta rulla paistopussiin ja pane uunipellille. Paista 150 asteessa, kunnes paistomittari pompahtaa ylös. Aikaa kuluu noin tunti jokaista kokonaista kiloa kohti. Ota paistoliemi talteen ja valmista kastike lisäämällä liemeen vettä, kerma ja hillo. Sekoita tilkkaan vettä vehnäjauhot ja lisää seos vähitellen kastikkeen sekaan, koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Mausta ripauksella valkopippuria ja anna kiehua hetken ajan. Tarjoa kastike lämpimänä kalkkuna kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kalkkuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5