Kalkkunarulla ja uunikasvikset

25.2.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kalkkunarulla ja uunikasvikset

Kalkkunan filee kypsyy uunissa kasvisten kanssa. Keitä perunat, tee kastike ja sekoita salaatti lihan ja kasvisten kypsyessä. Koko ateria on valmis alle kahdessa tunnissa.

Ainekset

4 annosta
1 1 kg kalkkunan fileerulla
2 4 porkkanaa
3 1 tl juoksevaa hunajaa
4 0,5 tl suolaa
5 0,25 tl mustapippuria
6 2 tl silputtua tai 1 tl kuivattua rosmariinia
7 4 valkosipulia
8 2 rkl öljyä
9 1 tl juoksevaa hunajaa
10 0,5 tl hiutalesuolaa
Kastike
1 2 rkl vehnäjauhoja
2 2 rkl voita
3 2 dl kanalientä
4 1 dl kermaa
5 1 rkl sitruunamehua
6 0,5 tl suolaa
7 ripaus sokeria
8 ripaus musta- tai valkopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 45 g
Proteiinia 66 g 264 g
Rasvaa 27 g 109 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 2 327 9307
Energiaa kcal 556 2225

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota kalkkunarulla huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Poista suojamuovi, mutta jätä verkko paikalleen.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi tangoiksi. Pane porkkanat uunivuokaan ja kääntele palat öljy-hunajaseoksessa. Mausta suolalla ja rosmariinilla. Leikkaa valkosipuleiden yläpäästä pois viipale. Pane valkosipulit porkkanoiden viereen uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja hunajaa. Mausta hiutalesuolalla. Pane kalkkunarulla ja kasvikset 175-asteiseen uuniin.

Kypsennä noin 1,5 tuntia tai kunnes kalkkunan sisälämpötila on 75 astetta. Peitä kasvikset kevyesti foliolla paistamisen puolivälissä. Anna kalkkunarullan levätä 10 minuuttia folioon käärittynä ennen viipalointia.

Jos haluat rullan pintaan väriä, sipaise pintaan vähän hunajaa ja pane rulla hetkeksi grillivastusten alle.

Sulata kastiketta varten voi kattilassa, lisää jauhot, kanaliemi ja kerma. Vatkaa kastike sileäksi. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja mausteet.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kalkkuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5