Kalkkunarulla ja päärynäkastike

22.11.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kalkkunarulla ja päärynäkastike

Ainekset

6 annosta
1 1 (n. 1 kg) kalkkunarulla
Curry-päärynäkastike
1 2 dl omenamehua
2 1 dl lihalientä
3 1 dl sinihomejuustolla maustettua ruokakermaa
4 1 prk (125 g) lasten päärynäsosetta
5 0,5 tl currya
6 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
7 tilkka vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 52 g
Proteiinia 54 g 322 g
Rasvaa 16 g 93 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 641 9846
Energiaa kcal 392 2353

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta kalkkunarulla huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi lihan pinta ja huuhtele paistovahti. Aseta paistovahti takasin. Nosta kalkkuna uunivuokaan. Kypsennä 150 asteessa, kunnes paistivahti pompahtaa ylös tai paistomittarilla mitattaessa, kunnes sisälämpötila on 74 astetta. Poista paistovahti ja kääri paisti folioon. Anna vetäytyä 15 minuuttia ja valmista sillä aikaa kastike. Kuumenna mehu, lihaliemi, kerma, päärynäsose ja curry kasarissa. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Sekoita lasissa tärkkelysjauho ja tilkka vettä. Suurusta kastike seoksella. Poista paistista verkko ja viipaloi kalkkuna tarjolle kastikkeen ja perunalisäkkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kalkkuna päärynä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5