Kalkkunamureke

19.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kalkkunamureke

Ainekset

4 annosta
1 500 g kalkkunajauhelihaa
2 1 iso sipuli
3 3,5 rkl korppujauhoja
4 1 dl kevytkermaa
5 1 kananmuna
6 0,25 tl mustapippuria
7 1 tl suolaa
8 0,25 tl valkopippuria
9 0,5 dl silputtua tuoretta persiljaa
Täyte:
1 juustoraastetta
2 1 dl tuoretta persiljaa ja basilikaa silputtuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 26 g
Proteiinia 34 g 137 g
Rasvaa 14 g 58 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 230 4919
Energiaa kcal 294 1176

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita keskenään korppujauhot ja kerma ja anna jauhojen turvota viiden minuutin ajan. Kuori ja silppua sipuli hienoksi ja kuullota se öljyssä. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, sipulisilppu, kananmuna, mausteet ja persiljasilppu. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile kostutetuin käsin mureketaikinasta pitkulainen suorakaide leivinpaperin päälle uunivuokaan. Sekoita keskenään täytteen ainekset. Painele murekkeen keskelle tila täytteelle ja täytä se juustoraasteseoksella. Sulje täyte huolellisesti murekkeen sisään ja paista 175 asteessa alatasolla noin 45 minuuttia. Leikkaa mureke annospaloiksi ja tarjoa esimerkiksi veneperunoiden ja kanaliemipohjaisen kastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: jauheliha kalkkuna mureke
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5