Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalkkunamureke

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Kalkkunajauhelihaa
1 kpl
Iso sipuli
3 1/2 rkl
Korppujauhoja
1 dl
Kevytkermaa
1 kpl
Kananmuna
1/4 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria
1/2 dl
Silputtua tuoretta persiljaa

Täyte:

Juustoraastetta
1 dl
Tuoretta persiljaa ja basilikaa silputtuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita keskenään korppujauhot ja kerma ja anna jauhojen turvota viiden minuutin ajan. Kuori ja silppua sipuli hienoksi ja kuullota se öljyssä. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, sipulisilppu, kananmuna, mausteet ja persiljasilppu. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile kostutetuin käsin mureketaikinasta pitkulainen suorakaide leivinpaperin päälle uunivuokaan. Sekoita keskenään täytteen ainekset. Painele murekkeen keskelle tila täytteelle ja täytä se juustoraasteseoksella. Sulje täyte huolellisesti murekkeen sisään ja paista 175 asteessa alatasolla noin 45 minuuttia. Leikkaa mureke annospaloiksi ja tarjoa esimerkiksi veneperunoiden ja kanaliemipohjaisen kastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Tarja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 19.12.2004
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.